FEIL OG MANGLER

Har du kjøpt eller solgt en bolig og oppdaget feil og mangler? Da kan du kreve prisavslag eller erstatning og slik få dekket utgiftene til å utbedre feilene og erstatningsbolig dersom du må flytte ut mens arbeidene pågår.  Det gjelder både boliger som er kjøpt brukt, men også nybygg. 

Typiske eksempler på skader er vannskade og fukt i kjeller, loft kjøkken og bad. Dette kan igjen føre til råte, mugg og sopp. Andre feil kan være at påbygg ikke er byggemeldt, det mangler ferdigattest eller det er et arealavvik- boligen er mindre enn forutsatt. Feil ved det elektriske anlegget er alvorlig og kan føre til omfattende skader og tap av liv og helse.  Konstruksjonsfeil der selger har benyttet håndverker til oppussing er heller ikke uvanlig. 

Kristine Devold

Kristine Devold

advokat MNAIMNEF

Trenger du en vurdering av saken?

Advokat Kristine Devold er vår fagansvarlige innen eiendom. Devold har mange års erfaring som advokat i saker knyttet til boligkjøp. Både som partner i advokatfirma og som advokat for eierskifteforsikring. Devold sitter i advokatforeningens lovutvalg for fast eiendom.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale og innledende vurdering av din sak.  Forbrukere i boligsaker får en times gratis veiledning. Send oss en beskrivelse av din sak for en innledende vurdering. 

AKTUELT

Ulike eierformer bolig

Ulike eierformer bolig

Det finnes mange ulike boligtyper; enebolig, leilighet, rekkehus, tomannsbolig mv. De ulike boligtypene eller hustypene kan ha ulike eierformer. Dersom du skal kjøpe bolig er det viktig å vurdere de ulike alternativene opp mot dine behov fremover. Selveierbolig Kjøper...

Hva betyr BTA, BRA og P-rom?

Hva betyr BTA, BRA og P-rom?

Vet du forskjellen på BRA og P-rom? Når du kjøper bolig er det viktig å vite hva arealangivelsene betyr. Les mer om forskjellene her!

Eiendomsgrenser i sjø

Eiendomsgrenser i sjø

Eier du grunn ved sjøen og vil sette opp en brygge må du vite hvor eiendomsgrenser i sjøen går. Eiere av grunn ned til strandlinjen vil kunne se eiendomsgrensene sine ut fra matrikkelen. Men grensene i sjø  kan det oppstå tvil om - hvor langt ut eier du i sjøen?...